Let’s Go Wild in De Kemper

Herberg de Kemper in Markelo houdt op 3 februari 2024 de zesde editie van Let’s Go Wild, een unieke proefavond van bier en wild in samenwerking met brouwerij Tanklokaal Holten. Wouter en Jelle van Tanklokaal Holten zijn in 2017 begonnen met het ontwikkelen van eigen bieren en recepten.

De avond Let’s Go Wild zal geheel in het teken staan van bier en spijs. De keukenbrigade van De Kemper heeft samen met de bierbrouwers van Tanklokaal een zorgvuldige selectie gemaakt om te combineren met de wildgerechten van een heerlijk viergangendiner.

Langs de plek waar Herberg de Kemper staat, liep vroeger de route van Rijssen naar de handelsstad Borculo. In de 17e eeuw is hier al een pleisterplaats voor postkoetsen en reizigers. De herberg ter plekke heet dan de Meijersplaatse. De herbergier slacht zelf, er is een moestuin en er worden kruidenierswaren verkocht.

Omstreeks 1765 bevindt zich vlak bij het erve Meijers een boerderijtje met de naam Kempers. In 1811 bestaat de veestapel uit 3 koeien en 1 vaars en rond 1830 heeft de behuizing een huurwaarde van 9 gulden. In die tijd kunnen we ook Egbert Kemper plaatsen, die als eerste officieel in de stukken als ‘tapper’ wordt genoemd. De herberg blijft 6 generaties in handen van afstammelingen van Egbert Kemper, waarbij uiteindelijk Hendrik Rengerink in 1988 vanwege gezondheidsproblemen met het horecabedrijf stopt. Het bedrijf wordt in 1989 overgenomen door Kees de Jong uit Yerseke en is inmiddels in handen van zijn zoon Bjorn.

Meer weten? Herberg de Kemper!