Houd moed

Sinds zondag is de tweede lockdown een feit in Nederland. Iedereen wordt daardoor getroffen, beïnvloed of merkt daarvan anderszins de gevolgen. Ook onze (en jullie) herbergen.


Enkele van de herbergen hebben de deuren tijdelijk gesloten, maar de meeste zijn druk in de weer met in room dining, take-away, bezorgen, buitenkraampjes of andere alternatieven om maar bezig én in contact met de gasten te blijven.

Gezien de komende feestdagen komt de klap bij veel herbergen nog harder aan dan de vorige keer. Des te meer bewondering is er voor het opvallende optimisme waarmee vrijwel alle eigenaren en uitbaters zich uiten. Het is niet anders, we gaan ertegenaan, we laten onze niet klein krijgen, kop op, moedig blijven en doorgaan – zo mag je de meeste uitingen op websites en in nieuwsbrieven toch wel samenvatten.

Ook grijpt een flink aantal horeca-instellingen de kans (opnieuw) aan om een lang uitgestelde verbouwing door te voeren, hotelkamers op te knappen, het restaurant een nieuw likje verf te geven, de keukenfilosofie tegen het licht te houden, de administratie bij te werken (het einde van het jaar nadert) en natuurlijk te kijken waar en hoe de overheid kan bijspringen.

Wij wensen alle herbergen en al hun gasten fijne dagen en een voorspoedig 2022. Houd moed!