Nieuw: Bom in Haamstede

Ruim 150 jaar geleden – om preciezer te zijn, in 1870 – huurt Jan Bom het statige 17e-eeuwse Regthuis van de gemeente Haamstede om er een hotel in te vestigen. Verschillende generaties Bom leiden deze herberg die al snel de familienaam krijgt. Met veel genoegen presenteren we onze nieuwste ‘aanwinst’ op onze website: Hotel Bom op Schouwen-Duiveland.

Jan Bom kan in 1904 het gehele pand voor 6000 gulden van de gemeente kopen. Kort daarna begint hij het hotel te vergroten en te moderniseren, onder meer door er een tweede verdieping op te bouwen. Jan Boms zoon, Cornelis, zou het bedrijf voortzetten, maar overlijdt al in 1920. Het hotel is de volgende 5 jaar in handen van notaris Jespers en landbouwer Boot, maar gaat dan alsnog over naar Jaap Bom, familie van de oprichter.

Jaap Bom koopt het naastgelegen pand erbij als feestzaal Tavenu (Ter Algemeen Vermaak en Nuttige Uitspanning). In 1954 komt ook op dit pand een tweede verdieping en verhuist de hoofdentree van het hotel naar de Noordstraat. Tot 1966 exploiteert zoon Wim Bom, een enthousiast cineast, het ook als bioscoop. De kinderen van Bom willen het bedrijf niet voorzetten en vanaf 1974 zijn er verschillende eigenaren/exploitanten tot in 2010 Hotel Bom wordt overgenomen door de huidige eigenaar, Jeroen Botty.

Meer weten? Bezoek dan Hotel Bom op onze site.