Nieuw: Buitenlust in Amerongen

Café Restaurant Hotel Buitenlust uit 1796 is oorspronkelijk gebouwd als dwarshuisboerderij, ofwel met het woonhuis dwars op de boerderij. Van verschillende eigenaren uit de beginjaren zijn de namen bekend (De Ridder, Le Chevalier, Sterkenburg en Vermeulen). De laatste verkocht in 1904 het pand – waar toen al een pension was gevestigd – aan geboren Ameronger Jozef Meijer.

Dat moment markeert het begin van de opmars van hotel, restaurant en café Buitenlust. Jozef bracht een veranda aan over de volledige breedte van het dwarshuis – nog steeds een kenmerkende eigenschap –, liet een biljartzaal en schietbaan aanleggen en overwon de tegenwerking van Graaf van Bentinck (bewoner van het kasteel en eigenaar van de concurrerende Roode Leeuw).

Na het overlijden van Jozef in 1950 heeft zijn dochter Anna er nog 6 jaar de scepter gezwaaid, waarna Buitenlust overging in verschillende handen (achtereenvolgens die van Van Zomeren, Hoogendoorn, Puijk) en ten slotte in 2000 werd verkocht aan Hans en Betty van den Bosch. Sinds dat jaar ook is Paul van Roy succesvol exploitant. Ondanks – of misschien wel dankzij – alle eigenaren, veranderingen, verbouwingen en verschillende keukenstijlen is Buitenlust nog steeds een parel in Amerongen, met het mooiste terras van het hele dorp, streek en provincie!

Meer weten? Café Restaurant Hotel Buitenlust