Nieuw: De Gouden Karper in Winsum

De Gouden Karper dateert maar liefst uit 1570 en er zijn nog veel oorspronkelijke elementen aan de binnen- en buitenzijde van het pand te vinden. De herberg beschikt over een sfeervol authentiek cafégedeelte, een stijlvolle opkamer, een bovenzaal met toog en een zonovergoten terras. En dat alles in Winsum, wat enkele jaren geleden nog door de ANWB werd verkozen tot het mooiste dorp van Nederland.

Het centrum van Winsum ligt op een wierde die door de jaren heen steeds verder is opgeworpen door de bewoners in verband met de stijgende zeespiegel – ook toen al dus. Dat ging door tot ver in de 11e eeuw en eindigde pas toen een dijkenstelsel in het leven werd geroepen.

Centraal in Winsum ligt het vernieuwde Boogplein, vlakbij de Hoofdstraat (de Boog is een brug die de zusterdorpen Winsum en Obergum met elkaar in verbinding brengt). Rondom het Boogplein staan verschillende monumentale panden die de rijke geschiedenis van Winsum weerspiegelen. Voorbeelden hiervan zijn Herberg De Gouden Karper (natuurlijk) en het voormalig Raadhuis, naast uiteraard de monumentale Boog zelf.

Meer weten? De Gouden Karper!