Nieuw: de Gouden Leeuw in Bronkhorst

Nieuw op onze site: Herberg de Gouden Leeuw in een heel klein en heel mooi stadje, namelijk het Gelderse Bronkhorst. Van oorsprong bestond de herberg uit drie afzonderlijke gebouwen: de burgemeesterswoning uit 1575, de stadsboerderij uit 1650 en de rosmolen uit 1750. Deze 3 monumentale panden zijn gerenoveerd en gemoderniseerd om als echte herberg een warm onderkomen te bieden aan al wie binnen komt waaien voor kortere of langere tijd.

Tegenwoordig is de opkamer van de burgemeesterswoning in gebruik als Heerenkamer. Er pronkt, net als in de Gelagkamer, een open haard met authentiek en origineel 18e-eeuws tegeltableau. In de Gelagkamer, oorspronkelijk uit 1366 maar verwoest tijdens de grote stadsbrand in 1666, huisden vroeger een grutterswinkel en boerencafé. Nu biedt de sfeervolle kamer ruimte om overdag een keuze te maken uit de gerechten van de kleine kaart of om ‘s avonds een drankje te nemen voor de brandende open haard met het originele tegeltableau met bijbelse taferelen uit de 17e eeuw.

In het 3e pand bevindt zich ’t Pietshuus uit 1750: vroeger de rosmolen, nu het à la carte restaurant. Opvallend zijn de authentieke ovale vensters, de ‘koeienogen’. Vanuit ‘t Pietshuus is er uitzicht op de Slotkapel (1344) en het nostalgische binnenpleintje, de vroegere voortuin van de boerderij. De Deel, de voormalige stal van de boerderij uit 1650, is nu een brasserie.