Nieuw: Droste’s in Tubbergen

In 1928 begint Bernhard Droste in Tubbergen een klein café met kruidenierswinkeltje genaamd De Viersprong. De naam is goed gekozen, want net buiten de bebouwing Tubbergen ligt dan een kruispunt (inmiddels een rotonde) van vier wegen met als bestemming Tubbergen zelf, Geesteren, Ootmarsum en Uelsen in Duitsland.

Het is nog de tijd dat de wagens met turf uit de veengebieden af en aan rijden en de herberg staat op een mooi punt voor de koetsiers om zichzelf een borreltje en de paarden wat rust te gunnen. Zoon Harry Droste neemt de herberg begin jaren 60 over. Zijn echtgenote Lida kookt goed en opent een klein restaurant naast het café. Dat blijkt een succes te zijn en anderhalf decennium later komen de eerste hotelkamers erbij.

Goed voorbeeld doet goed volgen: alle vier de kinderen van Harry en Lida kiezen voor de hotelschool en oudste zoon Harald neemt het bedrijf in 1990 over. Het is dan nog steeds een café met een eenvoudig restaurant en 10 hotelkamers. In korte tijd groeit Droste’s uit tot een ‘voorbeeldig hotel en restaurant’. Maar echt gelukkig is Harald er niet mee en dus maakt hij de strategische keuze om het klassehotel om te scholen tot klassieke herberg waar hij in plaats van hotelmanager als herbergier zijn gasten kan verwelkomen. En de rest is, zoals men pleegt te zeggen, geschiedenis.

Meer weten? Droste’s Tubbergen!