Overnachten in museale kamers

Logement & Gasterij Frederiksoord in het gelijknamige Drentse dorp heeft vijf hotelkamers omgebouwd tot museale kamers, met behoud van al het moderne comfort. De kamers zijn genoemd naar vijf koloniën van weldadigheid: Frederiksoord, Wilhelminaoord, Willemsoord, De Ommerschans en Veenhuizen.

In de kamers wordt voor de belangstellende gast de geschiedenis van elke kolonie uit de doeken gedaan. Logement & Gasterij Frederiksoord prijst zichzelf aan als een mogelijkheid om betaalbaar te overnachten in een luxe en weldadige sfeer. Dat laatste is een knipoog naar de Maatschappij van Weldadigheid, de grondlegger van de kolonie Frederiksoord. Inmiddels zijn deze koloniën vast verankerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Frederiksoord is een rustig, vredig en fraai aangelegd dorpje, in het noordoosten van Drenthe. Je kunt het tevens beschouwen als één groot openluchtmuseum, gewijd aan de werken van de Maatschappij van Weldadigheid. Want in 1818 start in dit gebied een sociaal experiment, een proefkolonie waar paupers uit de stad de kans krijgen om volwaardig lid van de samenleving te worden doordat ze werk, onderdak, onderwijs en zorg krijgen.

Meer weten? Logement & Gasterij Frederiksoord!