‘t Lansink hoog in Lekker500

’t Lansink in Hengelo is in de 2024-editie van de restaurantgids Lekker500 op de 47e plaats terechtgekomen. De Lekker500 wordt sinds 1977 jaarlijks uitgegeven. Een onafhankelijke jury beoordeelt de restaurants op verschillende kenmerken zoals verrassing, expertise en culinair niveau.

Alleen de restaurants die door de jury zijn verkozen tot de honderd beste van Nederland krijgen een ranking. De overige restaurants na de top honderd worden in willekeurige volgorde genoemd. Lekker500 is niet de enige organisatie die de prestaties van ’t Lansink erkent. Zo heeft het hotel-restaurant van patron cuisinier Lars van Galen al sinds 2014 een Michelinster. In 2024 wordt om dat te vieren elke vrijdag en zaterdag een speciaal Michelinmenu geserveerd met de mooiste gerechten uit de afgelopen tien jaar, inclusief ontvangst met een glas champagne.

Het gebouw waarin ’t Lansink is gevestigd is even markant als de wijk waarin het staat: tuindorp ’t Lansink. In alle details is de hand te herkennen van de Amsterdamse architect Karel Muller. Door de opvallende bouwstijl, geïnspireerd op Engelse voorbeelden, is het pand een rijksmonument.

Meer weten? ’t Lansink!