Nieuw: Bakker in Vorden

Ten oosten van de Hanzestad Zutphen ligt Vorden, een vriendelijk Overijssels dorp, met net iets meer dan 7000 inwoners. Vorden is vooral bekend vanwege zijn kastelenrijkdom. Een daarvan vind je aan de rand van het dorp – uiteraard Huis Vorden geheten – de rest ligt er in een cirkel omheen.

Midden in het dorp staat Hotel Bakker, dat onder die naam al sinds 1945 het beroemdste hotel is van deze plaats (en in onze ogen natuurlijk de beroemdste herberg). Het is niet de eerste horecagelegenheid op deze plek – eerder was onder meer sprake van Hotel Jansen en daarvoor van het Wapen van Gelderland. Het pand zelf dateert uit het einde van de 19e eeuw. In de huidige vorm bestaat het uit een 19e-eeuwse neo-classicistische hoofdgebouw, een aanbouw in functionalistische stijl uit circa 1930 en een oorspronkelijk vrijstaande schuur die tegenwoordig via de aanbouw met het hotel is verbonden.

Derde generatie
Aan de groei van het pand en alle veranderingen is het succes van de eigenaar-uitbaters, inmiddels de derde generatie Bakker, wel af te meten. Om de toevloed van hotelgasten op te vangen, is op het plein er tegenover een dependance in gebruik genomen. Wie bij Bakker logeert – maar ook voor wie Vorden als dagtoerist bezoekt – is lunch of diner bij Bakker verplichte kost. Het hotel voert een klassieke kaart met veel keuze, met uiteraard wild in het seizoen en de beroemde gebraden haantjes in de winter. De bediening is al even klassiek, onberispelijk gekleed, voorkomend in het gedrag en deskundig in het adviseren en uitserveren. Meer weten? Hotel Bakker.